Hoofdstuk 1 : Kort na de wedstrijd.

In een bepaalde toestand zit ik nu achter mijn laptop en probeer met zo wenig mogelijk fouten dit stukje te typen. Ik wil en ga ook nergens meer over nadenken maar ik ben behoorlijk aangeschoten omdat mijn blauw-witte hart veel heeft om vrolijk over te zijn. PEC wint van Vitesse met 4-3 en als je wilt weten hoe dat wonder tot stand is gekomen dan moet je het maar terug kijken.

Sparta Zwolle speelt korfbal op het tweede nivo van de wereld en komt aandacht tekort. Hoofdklasse B…. En de club weet zich tegen vele voorspellingen in te handhaven op dat nivo.

Dan heb je het over presteren en prestaties. Maarten Schelling, eens verdienstelijk korfballer en nu verslaggever voor de stentor, doet zijn best om tot de regio te door te laten dingen wat Sparta korfbal Zwolle met een aantal vrijwilligers en korfballers zonder inkomsten presteert. Na twee jaar geleden promotie naar de overgangsklasse en vorig seizoen het kampioenschap weet de ploeg zich op eigen kracht te handhaven op een onwaarschijnlijk hoog nivo. Sparta speelt hoofdklasse (landelijk het tweede nivo). Maar bij korfbal is dit ook gelkijk het tweede nivo van de wereld. Oefenwedstrijden tegen Belgische leaugueclubs werden eenvoudig gewonnen. Kortom, De spelers van Sparta leveren een grote prestatie: ze handhaven zich verdiend in de hoofdklasse zonder dat daar maar iets op af te dingen is.

Hoofdstuk 2 : De wedstrijd.

Sparta was beter, komt 8 doelpunten voor. Laat Odik terugkomen tot op 1 punt 24-23 maar trekt de belangrijke wedstrijd uiteindelijk over de streep. Eindstand onbelangrijk, 2 punten naar Zwolle. SCO en Odik kunnen Sparta niet meer achterhalen en dus ….. Dus speelt Sparta volgend jaar weer hoofdklasse. Jeroen, Henri, Kai, Jildou , Iris, en Rowie zullen volgend jaar weer aan de bak moeten. 3x per week trainen, lange reizen op zaterdag, en kijken waar het schip strandt.

Sparta zal als vereniging aan de bak moeten : meer trainigsfaciliteiten, meer sponsoren, enkele spelers van buiten,grotere sponsoren, einde calimerogedrag. Wij zijn ook groot en wij hebben ambitie. Pim en juf Anniek zullen dit niet meer mee maken. Zij kiezen ervoor om hun korfbalschoenen en braces (plm 300 euro) aan de wilgen te hangen. Pim en Anniek, bedankt voor wat jullie geleverd hebben en .... bedenk wel… bij Sparta ben je atijd welkom. Als speler, lid, juf of sportpsycholoog met hoofdklasse-ervaring. Zelfs als commentator bij de livestream.

Volgend jaar weer hoofdklasse. Klasse !!!