Wageningen thuis

Hoofdstuk 1 : Kort na de wedstrijd.

De hoop was er wel, het verlies is terecht.

Hoofdstuk 2 : Kort voor de wedstrijd.

Wat een gave hal. Als we hier altijd zouden kunnen spelen. Dit is wel een hal een hoofdklasser waardig. En een hoofdklasser dat zijn we, en dat willen en zullen we blijven ook. Is het niet vandaag, dan over 2 weken !!

Hoofdstuk 3 : De wedstrijd.

Het begint goed. Sparta knokt voor wat het waard is en dat is veel. Lange tijd zijn ze de evenknie van het toch favoriet geachte Wageningen. In de stand is het een beetje stuivertje wisselen. Ook de korte herstelperiode van Jeroen na een flinke botsing levert in de stand geen blijvende schade op. Dion legt als supersub routineus een strafworp in het mandje. Langzaam maar zeker kantelt de wedstrijd wat in het voordeel van Wageningen. Wageningen hoeft minder energie te steken in de scores en kan de energie dus verdedigend goed besteden. Tegen de rust sluipen er wat foutjes in het spartaanse spel en maakt Wageningen het eerste serieuze gaatje van 5 punten. In de loop van de wedstrijd blijkt dat gelijk het defintieve gat te zijn. Sparta kan ondanks verwoede pogingen niet meer aanhaken. Onze helden en heldinnen blijven wel meescoren maar dat gebeurt op gepaste afstand. Wageningen speelt de wedstrijd goed uit en beide ploegen proberen het publiek te vermaken met aardige aanvalen. Dat lukt prima. Over en weer worden veel kansen gecreeërd en gemist maar ook mooie aanvallen goed afgerond. Een leuke wedstrijd met een terechte winnaar. Veel meer kan ik er niet van zeggen. In de aangrenzende hal droogt Landstede Hammers Apollo Amsterdam af met 102-71. Zo’n afdroogpartij blijft Sparta bespaart. Dat zou ook niet verdiend zijn geweest.

Analyse en vooruitblik.

Het is zover. Dalto is kampioen. Oost-Arnhem speelt play-offs, Deetos, DSC, en Wageningen kan niks meer gebeuren. En dan zijn er nog 3 ploegen die ergens om strijden. Namelijk om de enige niet-degradatie-plek die nog over is. Dit is de stand : Sparta 8 punten gewonnen van Odik (+5) en SC) (+13), Sparta moet nog tegen Odik en SCO, Odik 6 punten 2x gewonnen van SCO, verloren van Sparta (-5), Odik moet nog tegen Sparta en DSC, SCO 4 punten verloren van Odik (2x) en Sparta (-13), SCO moet nog tegen Deetos en Sparta

Ik denk dat SCO gedegradeerd is. Zij kunnen welliswaar gelijk komen met Sparta maar dan heeft Odik van Sparta gewonnen. Het onderling resultaat tussen Odik en SCO is in het voordeel van Odik.

Odik kan zich handhaven bij 2x winst en 2x verlies van Sparta of bij winst op Sparta met minimaal 6 verschil. Dan is het resultaat van de laatste wedstrijd belangrijk.

Sparta kan zich handhaven op vele verschillende manieren. Maar het kan ook nog steeds mis. 29 februari is waarschijnlijk de sleutelwedstrijd. Dan speelt Sparta thuis tegen Odik. De ploeg kan elke steun dan goed, heel goed gebruiken. Kom en laat je horen voor de club in wit en blauw.

Het is een beetje snel in elkaar gezet vanwege onze vakantie. Pin me hier dus niet op vast. Tot de 29-ste.

Dirk Jan Steenbergen