Oost Arnhem thuis

Hoofdstuk 1 : Kort na de wedstrijd.

Ze waren gewoon beter. Scorend over alle schijven. Ze spelen terecht play off’s.

Hoofdstuk 2 : De wedstrijd.

In een goedgevulde Calohal begon de wedstrijd van ons vlaggenschip iets te laat. Daarom zag ik nog een behoorlijk stuk van 2 dat een mooie en belangrijke overwinning boekte. Op de Meeuwen, een van de belangrijkste mede-titelkandidaten. Een goede stap voor de noodzakelijke promotie als 2 in het spoor van 1 wil blijven. De stap van 2 naar 1 moet kleiner zodat de spelers van 2 makkelijker dan nu ingezet kunnen worden bij momenten dat het eerste niet lekker draait. En die momenten waren er zaterdag duidelijk.

Niet in het begin trouwens. Beide ploegen verdedigden fel en zeker 5 minuten leek het een typische nul-nul- wedstrijd te worden. Maar die heb je maar weinig in het korfbal. Het werd een stevige strijd waarbij de scheidsrechter er beter aan gedaan hed om het iets korter te houden. Maar ja, je kunt het als scheids nooit goed doen.

Lang 0-0, lang 1-1 en heel lang een evenwicht. Na 20 minuten spelen was het 8-8 waarbij beide ploegen ongeveer evenveel aan de goed ekant van de score stonden. Maar toen gebeurde het. Was de concentratie even weg, toch de vermoeidheid van het harde werken om de schutters van Oost Arnhem uit de wdstrijd te houden. Ik weet het niet maar van 8-8 maakte Oost Arnhem in de laatste minuten voor de rust een run van 5 punten naar 8-13. Een poaar slordigheden aan Sparta kant en een paar snelle rake schoten aan Arnhemse kant en het gat was geslagen.

En dat gat bleek definitief. In de eerste minuten van de tweede helft spartelde sparta nog wat tegen maar toen de oost-arnhemse-schutters en schutsters (want zij scoren over alle schijven) los waren was er geen houden meer aan. Pas bij 8-17 wist Jeroen weer een bal door de korf te mikken maar dat was duidelijk te laat. Sparta kwam niet meer bij Oost Arnhem in de buurt en de eindstand 17-27 was verdiend. De Arnhemmers vierden terecht hun overwinning en daarmee de plaatsing voor de play-offs. Jammer dat het aardige korfbal van de ploeg gepaard gaat met het wat zuig-gedrag wat je meer op de voetbalvelden aantreft dan bij korfbal. De ploeg heeft in misschien wel in zich om voor het eerst sinds lange tijd weer eens op het hoogste korfbalnivo te spelen en anders hopen we hen volgend jaar weer tegen te komen in de hoofdklasse. Dan is Sparta ook een jaartje gegroeid en kunnen we misschien dichter in de buurt blijven.

Hoofdstuk 3 : Epiloog en vooruitblik.

Bovenin deze hoofdklasse zijn de kaarten geschud. Dalto en OA gaan de play-offs in. Gerenomeerde clubs als Deetos, DSC en Wageningen lijken veilig en al uitgespeeld. Voor Sparta en Odik zijn er nog kansen om zich te handhaven in de hoofdklasse. Sparta staat 2 punten voor maar de ploegen ontmoeten elkaar nog in Zwolle. Daarbij is voor beide ploegen een stunt ook niet uitgesloten. Voor SCO lijkt het doek bijna gevallen maar ook SCO heeft, als het 2x weet te stunten en van Sparta weet te winnen, nog steeds kans op handhaving.

Het is nog niet gedaan. Volgende week weten we wat meer :

Sparta tegen Wageningen 19.15 Calohal, Wageningen zint op wraak

Odik - Deetos en Dalto - SCO