Deetos uit

Hoofdstuk 1 : kort na de wedstrijd.

Hier viel niets te halen

Hoofdstuk 2 : De wedstrijd : keuzes maken

Ik was er niet. Dan weten jullie dat. Ik was niet live bij de wedstrijd aanwezig. Dus ik ga er ook niet al te veel woorden aan besteden. Vorige week schreef ik al dat ik ook weer eens mijn andere seizoenskaart wilde volgen. Dat mijn Blauw-wit hart dat ook klopt voor PEC verscheurd was en dat ik ook om praktische redenen waarschijnlijk niet af zou reizen naar Dordrecht. Ik geef het toe. Ik heb gekozen voor het PEC-stadion en niet voor de Deetos-Snel-Hal. En ik ben blij toe. Bij PEC was een feestje te vieren en in Dordrecht was niet veel te halen.

Nu weet ik niet veel van korfbal. Ik kan eigenlijk geen bal expres door die gele korf gooien. Per ongeluk, okay, soms. Maar met opzet lukt dat niet. Ik kan eigenlijk ook niet echt zien of Sparta wel geloofde dat er in Dordrecht punten te halen waren. Maar op de livestream zag het eruit dat het team er niet echt in geloofde. Ze geloofden het wel, zal ik maar zeggen. Of Deetos is zoveel beter dat je enkel die indruk kreeg maar dat de Spartanen er totaal niet aan te pas kwamen. Nou, totaal niet. Begin tweede helft kende Sparta even een goede fase, maar Deetos (waarschijnlijk met de zeperd van vorige week nog in het hoofd) was snel weer bij de les en trok de wedstrijd met grote cijfers naar zich toe. Sparta heeft welgeteld 27 seconden voor gestaan. Net als tegen DSC. Alleen waren dat toen de belangrijke laatste seconden en nu 27 seconden in het begin van de wedstrijd : 1-0.

Dat was het. Al snel was het via 4-1 , 9-3 voor Deetos en was de wedstrijd gespeeld. De eindstand zoeken jullie maar ergens op. Uit, over klaar, uithuilen en ……. Er weer staan tegen Oost-Arnhem, volgende week. Dan ben ik er weer bij. Dat helpt verder niets maar in een stadion met 12.500 mensen als enige tegen je telefoon roepen dat de scheids had moeten fluiten voor doorslaan is ook niets. Dan maar naar de windesheim hal. We beginnen op 19.00 uur. De spartanen hopen, wat zeg ik, rekenen op jullie steun.

Drik Jan

PS wel gespot in de Deetoshal : familie van Kaj en familie van Pim. Dat zegt niet dat er niet meer waren maar deze zijn geregistreerd. Nog bedankt voor de support.