Uit naar DSC

Hoofdstuk 1 kort na de wedstrijd

Is dit echt gebeurt, echt, echt echt ?? Ongelooflijk !!

Hoofdstuk 2 : Ik kan het nog ruiken.

Het is zondagachtend, 8.30. Ik stap in de auto die me gisteren naar Eindhoven heeft gebracht. Hij stinkt, of liever, hij ruikt. Hij ruikt naar opgewonden zweet van een oudere man en de geurtjes die Pim op deed toen ik hem zo rond 0.30 vannacht bij een feestje in Kootwijkerbroek afleverde. Zweet ja, zweet, want het was een overwinning van bloed, ZWEET, en tranen (van geluk na afloop). Want tjonge, jonge, wat een frustrerende wedstrijd zaterdagavond en wat een geweldig, onbegrijpelijk, heerlijk slot. Een wedstrijd waarin het eindeloze doorzettingsvermogen sterker was dan de frustraties om het fysieke vervelende spel van DSC. Wat een botsingen (per ongeluk natuurlijk), wat een nare tikjes op handen en armen (die bijna niet bestraft werden), maar wat een doorzettingsvermogen (want ze gaven maar niet op ondanks dit alles). Dus wat een opwinding voor de supporter van het jaar. Zweten dus. !!!

Hoofdstuk 3 : 26 seconden, meer niet….

26 seconden voor tijd scoorde Jeroen de 21-22. De laatste treffer van de wedstrijd (de 9-e van Jeroen !!!). 26 seconden voor het laatste fluitsignaal kwam Sparta voor het eerste op voorsprong ! 26 seconden lang (of liever kort) heeft Sparta voor gestaan in de 2x 25 minuten (300 seconden) zuivere speeltijd. In die 26 seconden kreeg de topschutter van DSC nog 3 mogelijkkheden om te scoren maar de verdedigende druk op zijn schoten was zo groot dat het niet lukte. Einde wedstrijd!! Eindstand 21-22 in het voordeel van Sparta. Zeer verrassend want dat leek er eigenlijk de hele wedstrijd niet in te zitten. Door een wat slap begin van Sparta kwam DSC snel op een ruime voorsprong 6-2. En van daaraf was het steeds een typerend spelletje. Sparta komt dichterbij (soms tot op 1 punt), DSC scoort een paar keer en het gat wordt weer 4. Twee keer wordt het gat tussen Sparta en DSC zelfs 5 doelpunten. Ook ruim in de tweede helft ( 19-14). Dan lijkt de wedstrijd gespeeld, we hebben langs de kant vrede met een beperkt verlies. Maar dan, dan volgt de slotfase. Pim is na een korte stop langs de kant weer terug, Jeroen benadert league-nivo, en de rest knokt en konkt en knokt. En het momentum keert. Bij DSC zitten de 3 nederlangen met 1 punt verschil nog steeds tussen de oren. Sparta heeft niets te verliezen en knokt alles uit de bijna lege lichamen. Iris, 19-15 (sparta ruikt b….), Kaj 19-16,(Sparta ruikt bl…) Jeroen 19-17 (Sparta ruikt blo…), 20-17 (het is weer bl), Henri 20-18 (weer blo..), Jeroen 20-19 (Sparta ruikt bloe.) 21-19 (blo..), Dewi, net ingevallen 21-10, ( Sparta proeft bloe.), STIP voor Sparta, time out, tromgeroffel, spanning, druk, schotje Pim, 21-21 (Sparta proeft bloed), Jeroen 21-22 (tik op de neus, bloedneus), nog 26 seconden, eindsignaal, Knock Out.

Hoofdstuk 4 : reprise

Alles is nat, iedereen is nat. Nat van tranen, nat van zweet, nat van bier. We (Sparta) staan nu gelijk met DSC en Deetos. Dat lijkt heel wat maar…. De strijd is nog lang niet gestreden. Kom daarom (met iets meer dan 15, oom en tante van Anniek bedankt, tante van Elkie bedankt) zaterdag om 19.00 naar de CALO. Dan is medekoploper Dalto de tegenstander. Maar niks is onmogelijk in deze klasse.

Dirk Jan ( supporter van het jaar, dank jullie wel), broertje van ..