tegen de Door Eendracht Tot Overwinning Sportlust Combinatie

Hoofdstuk 1 kort na de wedstrijd

Tja, en toch had ik het gevoel dat er meer ingezeten had.

Hoofdstuk 2 : twee keer Eindhoven-Zwolle

Zaterdagavond, bijna 9 uur. Ik kijk met een half oog naar de tweede confrontatie tussen een sportploeg uit Eindhoven tegen een sportclub uit Zwolle. PSV komt net op een 3-1 voorsprong. Wat gelukkig maar niet onverdiend. PSV als zwalkende favoriet begonnen tegen underdog PEC. Wat dat betreft hebben beide confrontaties wel wat van elkaar weg. In de korfbalconfrontatie tussen Sparta en DSC ligt de favorietenrol ook bij de wat zwalkende Eindhovenaren. En ook het spelverloop is vergelijkbaar. PEC helpt PSV in het zadel. Sparta helpt DSC een handje, wat zeg ik, een hele arm. Dat vooral door niet te scoren en goede kansen om zeep te helpen. Vandaag lijkt lekker ballen máken voor de Zwolse ploegen er niet in te zitten. Wel meespelen, wel aardige aanvallen op het veld leggen, maar de ballen niet doelgericht genoeg af maken. En zo lopen de Zwollenaren vrijwel de hele wedstrijd achter de feiten aan. Want doelpunten maken, daar is het bij voet- en korfbal toch echt om begonnen. En juist daar ontbreekt het aan. Jammer maar helaas.

Hoofdstuk 3 : De korfbalwedstrijd

Na twee heerlijke wedstrijden tegen Wageningen (wat een lekkere karakterpot) en SCO (galavoorstelling) komt DSC richting Zwolle. Ook geen kleine ploeg maar er heerst een sfeer van hoop op de toch weer goed gevulde tribunes. De afgelopen twee wedstrijden kon het dus……. Waarom vandaag dan niet. Nou, dat antwoord komt al snel. Omdat Sparta in de eerste 17 minuten slechts twee keer de bal door de korf gooit. Daar waar vorige week de schoten van alle afstanden er heerlijk in gingen raken nu vele rare frommelballen met enige regelmaat de korf niet eens. Vele één-poging-aanvallen waren het gevolg zodat DSC, wat echt niet spectaculair speelde, lekker kon bouwen aan een heerlijke veilige voorsprong. Pas de laatste minuten voor rust rechtte Sparta de rug wat waardoor het verschil van 5 punten bij rust (13-8) overbrugbaar leek. Helaas, niets bleek minder waar. Sparta begon even matig aan de tweede helft als aan de wedstrijd en al snel was het verschil 10 punten. DSC liet, nu de overwinning redelijk safe leek, zien dat het ook heel goed kan korfballen en legde een paar fraaie aanvallen op de mat. Sparta deed dat ook wel maar kwam toch vaak tekort in de afronding. Niet altijd gelukkig en langzaam maar zeker, maar ook zeker te laat kwam Sparta weer terug tot 5 of 6 punten. Daar stokte de inhaaldrift en DSC kon freewheelend naar het einde. Eindstand 20-26. Omdat wageningen won van Odik lijkt de strijd om de degradatieplaatsen zich serieus toe te spitsen tussen Sparta, SCO en ODIK. Eigenlijk zoals verwacht.

Hoofdstuk 4 : reprise

Inmiddels heeft PSV de stand op 4-1 gebracht. Die strijd is dus gestreden. Maar in de hoofdklasse B nog lang niet. SCO richt zich, na 5 dramatische wedstrijden en het ontslag van de trainer, op. In Arnhem wordt de koploper verslagen en zo komen de Friezen aan hun eerste twee punten. Spannende weken gaan het worden vanaf de 11-e januari. Hele spannende weken. Maar nu eerste even een paar weken geen korfbal. Eerst Kerst vieren in kerk en huis, daarna zorgen dat we alle vingers nog houden met ‘oud en nieuw’ en daarna nog even korfbalrust tot 11 Januari. 4 punten uit 6 potjes, het is meer dan niks, misschien zelfs wel meer dan verwacht of gehoopt, maar het is nog niet genoeg, nog lang niet. Waar gaan we in het nieuwe jaar naar toe? Jelle zal ’t wel zien.

Het broertje van de ‘Bolle van Zwolle’ (zie verslag op sco website)