Oldeholtpade

Hoofdstuk 1 : jaaaaaah, 4 punten en wat een wedstrijd !!

Hoofdstuk 2 : Het NOS-journaal

Rond 21.00 uur stap ik in de auto naar huis. In het NOS-radio-journaal hoor ik de tussenstanden van de eredivisie. PEC staat blijkbaar met 2-0 voor bij VVV. Het verbaast me dat de overwinning van promovendus Sparta (met 29-16) op stabiele hoofdklasser SCO (sport club Oldeholtpade) niet het journaal heeft gehaald. Pas als ik de andere uitslagen van de hoofdklasse B heb gehoord snap ik dat geen enkele uitslag het nieuws heeft gehaald. De lijst staat vol met verrassingen waardoor het ineens lijkt alsof in deze klasse iedereen van iedereen kan winnen. Inmiddels staan er 4 ploegen op 4 punten na 5 wedstrijden Wageningen, Odik, DSC en …… jazeker….. en Sparta. Wie had dat na die drie eerste hopeloze wedstrijden verwacht? Niemand, maar 2 overwinningen later staan onze helden in een illuster rijtje maar uitzicht op handhaving. Wat mij betreft had dat bericht wel een plekje in het journaal verdiend.

Hoofdstuk 3 : Krijgt het wageningse wonder een vervolg?

De winst op Wageningen was mooi, heel mooi. Maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Misschien was het wel een toevalstreffer. Misschien had Wageningen vorige week een slechte dag. Misschien valt het vandaag tegen SCO wel weer zwaar tegen. Je weet het niet. Helemaal gerust was het goed opgekomen sparta-publiek er niet op. SCO is geen kleinde ploeg, met ambities om snel terug te keren in de leaugue (staat op hun website bij het historisch overzicht). Op het veld is dat echter niet te zien. De ploeg heeft veel blessures van vaste mensen en dat is te zien. Ze krijgen geen grip op het ontketende Sparta. Sparta dat vorige week de geest gevonden heeft hoe te spelen in de hoofdklasse geeft dat een geweldig vervolg voor het thuispubliek. De wedstrijd begint natuurlijk met 0-0 en in de eerste minuten doet SCO wat verwacht wordt. Met veel inzet loopt de ploeg uit na 1-3. Maar al snel daarna is het enkel nog Sparta dat de klok slaat. Van 1-3 achter naar 7-3 voor door 6 scores door 5 spelers. Daar staat precies wat Sparta is. Een ploeg, een team en iedereen doet mee en gaat tot het uiterste ! Dat ontbrak de eerste wedstrijden misschien maar nu is de weg naar boven gevonden. Via 8-6 gaan de stand naar 13-6 bij rust. Met fysiek geweld probeert SCO na rust nog iets te forceren maar ook die hoop wordt al snel de grond ingeboord. De overwinning van Sparta komt de hele wedstrijd niet meer in gevaar. SCO komt 1 of 2 keer op 5 punten maar steeds weer scoort Sparta op die momenten. Er kom geen wending. Eindstand 29-16. SCO blijft op nul punten, Sparta komt op 4 punten. Volgende week DSC thuis. Die hebben ook 4 punten maar 3 wedstrijden verloren met 1 punt verschil en 1 met 2 punten verschil. Het is helder dat dit geen peuleschil zal zijn. Alles moet weer kloppen, alles moet weer uit de kast en dan…. Dan is het hopen. De 2 andere ploegen met 4 punten spelen ook tegen elkaar. Dan weten we weer wat meer.