Het wonder(tje) van Wageningen

Hoofdstuk 1 : Kort na de wedstrijd

Bier hier, bier hier, waar is dat feestje ?? Bier hier.

Hoofdstuk 2 : realistisch ??? of toch ? wie weet??

Daar gaan we weer. Nadat we Jorn hebben opgehaald en gas getankt hebben nemen we de A50 richting Wageningen. De vrijkaartjes laten we liggen maar we houden ons aanbevolen voor de volgende keer. Wij gaan toch wel, hoewel?! Vandaag moest er wel een knopje om, helemaal naar Wageningen en hoe groot is de kans op een punt? Klein schatten we in.

Wageningen, jarenlang al een vaste waarde in de hoofdklasse. Alles wat net niet goed genoeg is voor grote buurman DVO (league) vertrekt naar Wageningen. Klasse genoeg, ervaring genoeg, kwaliteit genoeg. Er zijn tijden geweest dat zelfs AJAX met de billen tegen elkaar naar de ‘wageningse berg’ vertrok omdat het daar nog wel eens kon spoken. Wageningen voetbalde destijds nog in de eredivisie. Maar voor de voetbal zijn dat vervlogen tijden. Voor korfbal daarentegen zit Wageningen al jaren tegen de top van nederland aan. En daar moest ons vlaggenschip (na een drietal grote nederlagen) gaan stunten. Veel hoop hebben we er niet op, en met ons vele (vaste) Sparta-fans. Veel trouwe fans hadden er voor gekozen om deze zaterdag thuis te blijven. Sneu, heel sneu. Want juist vandaag, maar ja, dat weet je niet van te voren.

Hoofdstuk 2 : weer 5 minuten, en weer 5 minuten, en weer 5

Zo staan de 7 wel meegereisde Spartanen op de tribune. Want Sparta begint goed. Ze staan voor !! Foto van het scorebord. Ze staan 2 voor, weer een foto. Ze doen al 15 minuten meer dan mee, en dan nog 5. Vrijwel de hele eerste helft staat Sparta aan de goede kant van de score. Met de rust staan ze 1 achter. Jammer, maar de hele eerste helft hebben ze meegedaan. Dat is al meer dan in de eerste drie wedstrijden. En het mooie is. Niemand verzaakt, iedereen haalt een ruime voldoende. Dit in tegenstelling tot, eerlijk is eerlijk, de eerdere wedstrijden.

Vandaag stond er een ploeg, een team, dat wilde strijden voor elke meter. Voor elke bal. Natuurlijk, er was vast wat onderschatting van de kant van Wageningen. Natuurlijk, er werden fouten gemaakt maar wat dan nog.

Hoofdstuk 3 : Zes doelpunten verschil !!

Na een sterk begin van de tweede helft liep Sparta zelfs uit naar een verschil van 6 punten. Het kon niet uitblijven dat Wageningen dit niet op zich liet zitten. Het is gewoon een goede ploeg. En terwijl de energie bij de Spartanen wat weg leek te vloeien zette wageningen nog eens aan. De revival van Wageningen had niets met fouten te maken, ze schoten in die fase gewoon een heel hoog percentage. Wageningen kwam terug tot 1 punt (21-22) maar dan richten alle Spartanen zich op. Pim scoort de belangrijke 21-23 (revanche voor de gemiste strafworp, zie stentor), Jeroen 21-24, Jildou 21-25 en het definitieve verschil is gemaakt. Wageningen scoort nog wel een paar keer maar Sparta scoort mee en legt zowaar de wedstrijd dood door te temporiseren. Voor Wageningen is de tijd tekort en rest slechts de frustratie. Sparta juicht, alle spartanen op de tribune staan op de banken. Weg is het zuur van de vorige potjes. En wat niet weg is wordt weggespoeld met het bier dat rijkelijk vloeide. Verdiend, wat een mooie pot, wat een wederopstanding, echt een klein wonder. Het wonder van Wageningen.

Ik noem eigenlijk zelden namen in mijn stukjes. Maar omdat ik nu wel wat mensen heb genoemd nog even de anderen die gescoort hebben: Iris, Rowie, Anniek, Henri en Kai. . Ik zeg lekker niet hoeveel want deze heerlijke overwinning was een teamprestatie. Een dikke voldoende voor iedereen. Bedankt !! Oh ja, Jesper, bedankt voor het invallen Vervolg volgende week. Ik zou maar komen 😊.