Dordt En Edn Ter Overwinning Saam-Snel

Hoofdstuk 1 : Kort na de wedstrijd

Tjsaaaa……….

Hoofdstuk 2 : a-chter de schermen

Met mijn stomme hoofd heb ik mezelf opgegeven om kaartjes te verkopen bij de thuiswedstrijden. Ene Johan H., wat is zijn rol eigenlijk (?), appte me dat ik om 6 uur in ‘Het Anker’ moest zijn. Getrouw als ik ben meldde ik me ruim op tijd in de kantine in ‘het anker’ waar met slechts 5 papiertjes stond aangegeven dat je voor de seizoenskaarten de tafel rechts moest hebben en voor dagkaarten de tafel links. Veel mensen lezen slecht of niet, maar goed, uiteindelijk kwam alles wel op zijn pootjes terecht.

Omdat Deetos voor 30 plaatsen had gereserveerd, de KNKV 25 plekken moet hebben, het journaille van alle grote bladen als ‘Swollenaer’ en ‘Weblog Zwolle’ gereserveerde plaatsen moesten hebben, de sponsoren bij deze eerste zaalwedstrijd waren uitgenodigd was er op papier eigenlijk geen plek meer voor de 160 seizoenskaarthouders. De zenuwen liepen bij sommige mensen wel wat op. Uiteindelijk viel het allemaal mee en konden we alle bezoekers wel kwijt op de kleine ankertribune.

Voor de thuisblijvers uit Dordrecht was er helaas geen livestream beschikbaar. Die konden hun club dus niet moeiteloos zien winnen van de hoofdklasse debutant. Organisatorisch is er achter de schermen bij Sparta nog wel wat te verbeteren. Op het veld kan het ook nog wel ietsje beter. Maar voor de clubkas was dit wel een heerlijke middag. En dat is ook wel eens lekker !!!

Hoofdstuk 3 : het veld op

Toen het competitierooster bekend werd was het al duidelijk dat Sparta zeer waarschijnlijk met 2 behoorlijke verliespartijen zou beginnen. Dalto en Deetos zouden allebei een paar maten te groot zijn voor onze helden en heldinnen. Natuurlijk hoop je tegen beter in dat je partij kunt geven. Natuurlijk droom je als speler van een verrassing waarbij jij de winnende treffer maakt, of minstens 5x raak schiet. Maar zo ging het niet. Deetos liet er echt geen onduidelijkheid over ontstaan en opende scherp. De wedstrijd was eerlijk gezegd binnen 10 minuten al beslist. Sparta 1 komt echt duidelijk tekort tegen Deetos. Dat is GEEN schande. ECHT NIET !!

Deetos en Dalto zijn clubs met regelmatige ervaring in de korfballeague. Clubs met 3 tot 4 keer trainen in de week (en dan nog 1x voor jezelf). Dat haalt Sparta niet en dat haal je ook niet in. We mogen dromen, illusies koesteren maar moeten wel realistisch zijn.

Als publiek mogen we blij zijn dat we dit soort spelers en speelsters in actie zien in Zwolle. Deze clubs wisten eigenlijk niet eens dat er in Zwolle werd gekorfbald. Nu weten ze het wel !! Dat is in eerste instantie de winst van de promotie.

Handhaving zou al een super prestatie zijn. Daarvoor zijn nog 12 wedstrijden over. Te beginnen volgende week tegen Oost- Arnhem. Ook een pittige tegenstander. Maar kleintjes bestaan er niet in deze competitie. Onze helden en heldinnen in het blauw-wit zullen elke wedstrijd alles moeten geven om te kunnen winnen. Meer kunnen ze niet doen. Als publiek kunnen wij ze aanmoedigen en steunen. Meer kunnen wij niet doen. En dan zien we aan het einde waar we staan.

Meer kunnen we niet doen.

Dirk Jan Steenbergen