Stuivertje wisselen met NIC

Het meest memorabele moment van deze wedstrijd was eigenlijk de beslissing van de scheidsrechter om 15 seconden voor tijd NIC een strafworp te geven in een op het oog gewoon duel onder de paal.

Jammer, want verder floot het duo een prima wedstrijd waarbij gezegd moet worden dat de teams het de scheidsrechter ook niet lastig maakten. Het was een leuke sportieve pot op een moeilijk te vinden achteraf veldje in Groningen Helpman.

Door die stip in de laatste minuut kwam NIC goedkoop aan de verdiende gelijkmaker. Misschien vond de scheids ook dat een gelijkspel een terechte uitslag was en gaf hij daarom de strafworp. De benutte stip was misschien wel de vierde goal van de laatste minuut waarin Sparta 2x een voorsprong nam meer deze dus ook twee keer niet wist vast te houden.

Deze schets van delaatste minuut is eigenlijk een blauwdruk voor de hele wedstrijd. NIC en Sparta waren de helde wedstrijd elkaars evenknie en scoorden er lustig op los waarbij het verschil tussen de beide ploegen niet groter werd dan 2 doelpunten. Waar NIC snel op 2-0 kwam scoorde Sparta snel 2-2. Kwam Sparta op 8-9 voor dan kwam NIC weer snel langszij. De ruststand was dan ook niet geheel onterecht 11 tegen 11. Een gelijkopgaande strijd dus daar waar in beide kampen de tegenstander werd gevreesd. Immers, bij Sparta isvaste kracht Pim voorlopig uitgeschakeld en ook bij NIC staan 2 basisspelers met enkelklachten langs de kant. Sporten is gezond zeggen ze, jaja.

Na rust veranderde eigenlijk niet veel aan het spelbeeld. Het bleef een open en sportieve wedstrijd met wisseldende kansen. Misschien dat Sparta in de laatste 10 minuten iets meer mogelijkheden heeft gehad om de wedstrijd in Zwols voordeel te beslissen maar de 22-22 eindscore is een prima afspiegeling van de verhouding op het veld. Alleen jammer van die laatste beslissing van……. Maar daar heb ikm het al over gehad.

We gaan de zaal in. Met drie punten achter op Drachten dat wel won en gelijk met NKC dat ook won. Een herfststand met mogelijkheden zou ik zeggen maar nu….. nu wacht Dalto, en met Dalto de hoofdklasse. Hopelijk schrijven we weer geschiedenis !!