Zwarte zaterdag voor Sparta

Hoewel de N35 pas volgende week afgesloten is reed de selectie van Sparta niets vermoedend een zwarte zaterdagmiddag tegemoet. Zowel de dappere dodo’s van het tweede na een verlies bij LDODK, als de helden en heldinnen van het eerste konden niet vermoeden welk doemscenario hen te wachten stond.

Toch waren de voortekenen niet zo slecht. De hoeveelheid druilregen was blijkbaar eindelijk op daarboven zodat we weer eens droog een wedstrijd konden kijken. Er leek een leuke en spannende wedstrijd op het menu te staan. Sparta, medekoploper, tegen de wat verrassende nummer vier NKC. NKC is vorig jaar gepromoveerd maar doet het goed in de overgangsklasse.

De wedstrijd begon ook veelbelovend. Sparta startte voortvarend en kam met 2-0 voor. In no time was het 2-2. Weer een vakwissel. Snel 3-3. En zo ging het door tot 4-6 in Spartaans voordeel. De kansen wisselen, het spel is leuk en spannend om te zien totdat……… Mijn hart en dat van Marianne slaan over. In een onschuldig lijkend duel gaat Pim met een akelige kreet naar de grond. Henk Jan hoort de enkel knappen in de dug-out. Helemaal mis zo lijkt het. Pim moet naar de kant en Sparta is de hele eerste helft compleet van slag. Beide vakken slagen er niet meer in om nog maar 1 bal door de korf te gooien. Meewarig kijken de NKC-toeschouwers naar de ploeg die deze tegenslag blijkbaar niet kan verwerken. Terwijl ze terecht hun eigen ploeg toejuichen die rustig daar gaat waarmee ze begonnen waren. Lekker scoren.

Door een run van 8 doelpunten gaat de stand van 4-6 voor Sparta naar 12-6 voor NKC. Wedstrijd zo goed als beslist.

Na de rust probeerde Sparta met veel energie toch nog iets van de wedstrijd te maken. Tevergeefs. Deels geholpen door de scheidsrechter, die eerlijk toegaf dat hij twee gele kaart waardige overtredingen van NKC niet had gezien (er was geen assistent), maar ook door goede scores bleef het gat tussen de beide ploegen minimaal 5 punten. Ook wissels brachten daarin geen verschil. NKC wint verdiend op basis van een veel betere eerste helft.

Na afloop sprak Henco de woorden : Ik baal meer van de blessure van Pim dan van het verlies. En terecht. Het lijkt erop dat Pim slechts met veel schietgebedjes de eerste zaalwedstrijd gaat halen. Ik roep dan ook alle Spartanen op om hun eigen huisgod aan te roepen nu de C uit het logo is verdwenen. Prachtig logo trouwens, hulde aan de ontwerper.

Omdat Drachten wel heeft gewonnen staat Sparta nu tweede met twee punten achterstand. NKC volgt op 1 punt, NIC op 2. Volgende week naar Groningen tegen NIC. Zonder PIM maar…. Wij zijn niet bang want JOS, en JESPER zijn erbij.