Hoe iets makkelijks toch weer moeilijk kan worden

Wat een druilerige dag, zaterdag. In een mottig regentje volg ik de verrichtingen van de b1. Ze kunnen kampioen worden. Dan mogen ze met 1 doelpunt verschil verliezen. Veel gescoord wordt er niet maar met 4-2 voor Sparta lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Maar Elburg geeft niet op en komt scherp uit de kleedkamer. 4-4. Daarna scoort Sparta weer en blijft de B1 steeds aan de goede kant van de score zonder echt ver uit telopen. Ze winnen wel en zijn dus herfstkampioen. Gefeliciteerd, ook aan de andere kampioenen.

Daarna gaat het zo hard regenen dat ik de A1 verlaat en auto en huis op zoek, om rond 3 uur weer terug te keren. Het is droog en het tweede speelt een mooie laatste 10 minuten van een wedstrijd. Van 18-16 lopen ze uit naar 25-19. Jesper (10 treffers !!) krijgt een publiekswissel.

En dan de hoofdmacht. Blijkbaar heeft Henco zijn beste opstelling nog niet gevonden want de vakken zijn weer wat gewijzigd. De ideale schoonzonen Jeroen en Pim zijn weer verenigd en in het andere vak moeten de beweeglijke ‘kleintjes’ Kai en Henri samen aan de bak. 20 Minuten lang leek dit de ideale samenstelling. 20 minuten lang wordt AVO met snel en flitsend korfbal van het veld gespeeld. Mooie snelle aanvallen, korte combinaties en heerlijke afstandsschoten leiden tot een tussenstand van 9-2 na 20 minuten. Maar dan komt de klad erin. Is het de bal die steeds gladder wordt, is het de scheids, het veld, de inzet. Of de tegenstander die gewoon beter gaat spelen. Een beetje alles of niets want de wedstrijd is toch al gespeeld. Er zijn bijna geen excuses voor te bedenken dat het team, dat 20 minuten zo maar in de hoofdklasse mee kan, zo ver weg zakt.

Met rust lijkt het allemaal nog te doen 10 voor, 6 tegen. Niets aan het handje toch?........... toch wel. AVO scoort niet meer alleen mee maar scoort alleen nog maar, waar Sparta de korf niet meer weet te vinden. Het drama (hoewel, het is maar korfbal) lijkt definitief als AVO een minuut of 8 voor tijd een 11-12 voorsprong neemt. Maar dan, mede door wat wissels, recht Sparta de natgeregende rug. Net asl AVO gaat geloven in een stunt vinden de Spartanen nog een restje energie. Daar waar de AVO-spelers wel hoop hebben, maar veel hebben moeten verspelen om langszij en voor te komen, daar pakken de Spartanen het weer op. Van 11-12 wordt het met een paar mooie aanvallen en schoten neens weer 15-12 voor Sparta. Gespeeld denk je, ja dat dachten de Spartanen ook dus ze schroefden het tempo weer wat terug. AVO rook de kans, 13-15, 14-15 en nog een paar aanvallen voor beide ploegen. Maar gescoord wordt er niet meer. AVO staat met lege handen. De ploeg krijgt de complimenten maar vertrekt zonder punten naar Assen. Sparta wint. Op het nippertje, maar blijft wel koploper. Gedeeld, met Drachten.

Volgende week NKC en dan nog uit naar NIC. En dan de zaal in. Maar daar is 20 minuten goed spelen niet genoeg !!! Maar ze hebben laten zien wat ze kunnen, en dat is veel !!

Dirk Jan Steenbergen