Een goede pot, met vochtig slot

Het is niet te hopen dat Marianne, mijn vrouw, eerder gaat hemelen dan ik. Dan kom ik overal te laat. Want nadat ik de B1 had zien winnen meende ik nog zeeën van tijd te hebben voordat ik richting Leek moest vertrekken. Ik was nog een beetje de zondag aan het voorbereiden, nog wat klungelen zus en nog wat zo en ineens was het al na half drie. Dat terwijl google maps aan had gegeven dat ik minstens een uur moest rijden naar het veld van OWK.

Snel in het opeltje corsa gestapt, samen met de onafscheidelijke hond. Tot mijn verbazing kan het corsaatje zelfs met mij erin sneller dan de toegestane maximum snelheid. Zo hoopte ik nog iets van de verloren tijd in te halen. Door ouderdoms geklungel tikte ik tot overmaat van ramp ook nog de routeplanner weg van de telefoon. Geen nood. Ik wist nog dat ik afslag Leek moest hebben. Daar aangekomen volgde ik de bordjes sportcentrum. Rond half vier arriveerde ik daar maar helaas….. het verkeerde sportcentrum. Dat was Marianne niet overkomen.

Snel de telefoon opnieuw ingesteld en een kwartier na het begin van de wedstrijd kwam ik toch op het goede sportpark aan. Onze helden en heldinnen stonden toen al met 3 tegen 5 aan de goede kant van de score. Op het winderige sportpark werd die marge de hele wedstrijd niet meer kleiner. Veel sfeer was er niet. De supporters waren blijkbaar bang dat ze niet boven de wind uit konden komen. Maar goed, daar kan niemand iets aan doen. Van een vijandige sfeer was dus ook geen sprake. De ruststand was 5 tegen 7 in Spartaans voordeel.

Na de rust speelden de Spartanen goed en de owk-ers matig. De trainer van owk zag Saba (de hond) liggen in regen en kou en concludeerde dat zij rustig lag en zich nergens wat van aantrok. Dat klopt ook. Vervolgens zei hij dat zijn spelers hetzelfde euvel hadden. Winst of verlies leek hen vandaag niet te raken. Sparta wilde duidelijk wel winnen en liep doelpunt na doelpunt uit. Van 7-5, naar 10-6 en zo uiteindelijk naar 17-10. Ook de enorme stortbui aan het einde van de wedstrijd hield de Spartanen niet van scoren. 17 doelpunten in zo’n winderige atmosfeer is een prima resultaat. Bij Sparta stond het wel wat anders dan de vorige wedstrijden. Bij de dames hadden twee wisselingen plaats gevonden. De twee Friese zussen hadden de plaats ingenomen van Dé en Dé. Henri begon in de basis ten koste van Jos. Ik weet niet of het nu door deze wissels kwam of door het magere weerwerk ovan OWK maar Sparta speelde een goede partij en veroverde zo de koppositie. NKC verloor van NIC, De Meeuwen speelden gelijk tegen AVO en Drachten deklasseerde met hele grote cijfers het slecht draaiende De Hoeve. Daarom staat Sparta nu bovenaan. Het doelsaldo van Drachten is wel veel beter maar op bisis van het onderlinge resultaat is Sparta koploper. 6 punten uit 4 wedstrijden. Een mooi resultaat.

Mijn terugreis verliep soepel en rond een uur of zes arriveerde ik met een goed gevoel weer thuis. Een goede pot met vochtig slot kan best mooi zijn.

Dirk Jan Steenbergen