Een heet frustrerend middagje

Dat ons bij Sparta een hete middag te wachten stond dat was al voorspeld. De temperatuur steeg dan ook ruim boven de 20 graden en ook ‘De meeuwen’ waren niet echt in voor een vorstperiode.

Dat kon ook niet want zij hadden slechts 1 punt uit 2 wedstrijden waar Sparta al op 4 punten stond.

Aan de zijkant werd wel behoorlijk gemopperd op de scheids, ook door ondergetekende, maar Sparta heeft beide nederlagen (1 en 2) toch vooral aan zichzelf te wijten. De Meeuwen schoten met scherp en bij Sparta ketsen teveel ballen op de rand van de korf of nog veel verder van het gele ding weg. Daar kan geen scheidsrechter iets aan doen. Het is jammer dat ‘De Meeuwen’ goede schutters en aardig spel meent te moeten combineren met hard fysiek korfbal want het is een goede ploeg die wat mij betreft, ondanks de matige start, best eens een outsider zou kunnen zijn voor een kampioenschap. Ook over de dames scoorde de ploeg veel. Misschien kregen de meeuwen ook wel teveel ruimte maar ze schoten ook akelig zuiver.

Waarom het bij Sparta niet zo liep? Wie zal het zeggen. Toch de 4 punten uit2 wedstrijden? Misschien we de snelle gemakkelijke 4-1 voorsprong in het begin. Feit is in ieder geval dat de scheids na die snelle Spartaanse voorsprong van Sparta wat medelijden leek te krijgen met de ploeg uit Putten. Terwijl die juist, door nog harder te knokken, steeds beter in de wedstrijd kwamen. De Spartanen lieten zich een beetje de kaas van het brood eten. Gevolg, een ruststand van 11-10 nog wel in het voordeel van Sparta.

Maar na de rust ging het helemaal mis. Van 11-10 achter vliegen ‘de meeuwen’ over Sparta heen naar een 15-11 voorsprong. Die run maakt Sparta niet meer goed. Alle wissels ten spijt. De aanmoedigingen klonken luid maar waren ook niet voldoende. De moppers op de scheids waren slechts boter aan de galg gesmeerd. Het hielp allemaal niets. Sparta scoorde wel weer maar de Puttenaren bleven meescoren en Sparta kwam geen steek dichterbij. Gevolg, een verlies van 16 – 21. Verdiend. Jammer, heel jammer, maar volgende week beter. Dan gaan we naar OWK. Nieuwe rondes, nieuwe kansen.