Een bril, een klokje, een fluitje en 4 punten mee terug

Rond 14.00 uur verlaten we de Boskamp om af te reizen naar het hoge Noorden. Daar is het standaard 2 graden kouder dus de jassen zijn mee. Bij het uitstappen voelen we direct dat het in Drachten ook heerlijk korfbal weer is. Onderweg naar de gele korven lopen we langs een veld waar een groep mannen hele rare dingen loopt te doen met kleine balletjes. Later bleek dat ze aan het kaatsen waren. Een onbegrijpelijk spel.

Aan de rand van de drachter korfbalveld aan gekomen zien we de beste 10 minuten van de wedstijd van Sparta 2. In die 10 minuten buigen ze een achterstand van 2 punten door dynamisch korfbal om in een kleine overwinning. 2 punten mee naar Zwolle en een gedeelde koppositie. Mooi resultaat.

Daarna is de beurt aan 1. Ik ben blij dat het mooi weer is. In een rommmelige wedstrijd geven 2 hardwerkende ploegen elkaar weinig toe. Wel hebben ze een gemeenschappelijke tegenstander waardoor de wedstrijd nooit echt los komt. Bij rust staat Sparta 2 punten voor. Dat hadden er wel wat meer mogen zijn want er worden vele kansen gemist.

Na rust is het allemaal zo mogelijk nog minder. Alle vakken komen maar moeizaam tot scoren en dat is niet eens altijd de verdienste van de verdedigingen. Drachten mist zelfs 3 straworpen. Het gaatje wat Sparta heeft wordt nooit groter dan drie totdat……. Totdat Kaj 2x achter elkaar de korf weet te vinden in 2 opeenvolgende aanvallen. Verschil 4, wedstrijd gespeeld. Het lukt Sparta zelfs redelijk om de wedstrijd dood te maken, voor zover die niet al om zeep was geholpen. Het potje wordt uitgespeeld en Drachten legt zich neer bij de Spartaanse overwinning. Het was hard werken, misschien niet zo mooi, maar de punten gaan meer naar Zwolle. En dus… een gedeelde koppositie.

Volgende week spelen beide teams tegen ‘de meeuwen’. Vanaf 14.00 uur in Zwolle, sportpark Stadshagen.