Stel je voor…

Stel je voor… je huurt twee busjes bij Pauw (99 euro per busje), je rijdt met de voltallige selectie iets meer dan 100 km, en je gaat naar huis zonder punten. Weer 100 km. Dat overkwam NIC. uit Groningen afgelopen zaterdag.

En eigenlijk was er bij Sparta niemand die daar op gerekend had. Ik tenminste niet. Voor mij is NIC één van de grootste kandidaten voor de veldtitel in deze competitie. En daarbij. De twee ontmoetingen vorig seizoen in de zaal ……. De eerste was spannend en een gelijkspel. Dat was in Zwolle. Maar de ontmoeting in Groningen wil niemand aan herinnerd worden. Dat zal ik dan ook maar niet doen.

Daar komt dan nog bij dat de laatste oefenwedstrijd ook niet heel vertrouwenwekkend was verlopen.

Bij het tweede was dat anders en dat speelde dan ook een prima wedstrijd tegen de groninger gasten. Met name in het begin van de tweede helft werd een onoverbrugbaar gat geslagen dat werd uitgebouwd tot een verschil van 10. Grote Klasse, mooi spel, lekkere aanvallen. Het tweede onderstreepte voor mijn gevoel dat het gat tussen 1 en 2 wat kleiner begint te worden.

En dan het hoofdgerecht van de middag. De wedstrijd waar met enige vrees tegen op werd gezien. En terecht leek het wel. Hoewel Jeroen Sparta aan de leiding bracht ging NIC al snel ‘erop en erover’. Redelijk gemakkelijk liepen de Groningers uit naar een verschil van 3 of 4. Maar op wilskracht en met een enkele wissel knokte Sparta zich terug in de wedstrijd. Nog voor rust kwam de thuisclub langszij. Rust 10-10, of daaromtrent.

In de tweede helft bleef het spannend. Om en om stonden de ploegen aan de goede kant van de score. Totdat Jos (prima partij) plaats moest maken voor Henri, maar belangrijker wellicht, Pim en jeroen de laatste 10 mimuten bij elkaar in het vak kwamen. Voordat NIC in de gaten had wat er gebeurde en zich daarop had ingesteld was het gat ineens 3 punten, maar nu in Zwols voordeel. Mede door de scores van Kaj en Rowie. NIC hervond nog wel het ritme en kwam bijna nog weer gelijk maar verder dan 21-20 lieten Sparta en de scheidsrechter het niet komen. Dat was dus de eindstand en zo gingen alle punten van de middag naar Sparta en kon NIC 200 euro armer en zonder punten terug naar het hoge noorden. Een goed begin…….

Volgende week Drachten die gehakt hebben gemaakt van AVO (in Assen). Dan weten we al iets meer over de krachtsverhoudingen in deze competitie.