De puzzelstukjes zijn er, nou de puzzel nog leggen

Wanneer ik omstreeks 10.30 in een heerlijk zonnetje het spartaveld nader zie ik in de verte als eerste een groot springkasteel. Wat een heerlijk gezicht.

Ik loop het complex op en het is er een drukte van belang. Een aantal juniorenteams spelen een oefenwedstrijd tegen rood-wit uit Wezep. Op een ander gedeelte zie ik de meeste selectiespelers een clinic geven aan korfballertjes onder de twaalf jaar. Daar zijn ze vast erg moe van geworden (maar daar kom ik nog op terug). Het lijkt erop dat alle spelende en niet spelende leden zich verzameld hebben op deze zonnige startdag.

Omdat Jorn (en natuurlijk ook Maarten) aan het roer staan bij de B1 gaat daar in eerste instantie mijn aandacht naar uit. In deze confrontatie Sparta-Rood Wit zijn de krachtsverhoudingen duidelijk. Sparta is duidelijk beter en wint de wedstrijd afgetekend maar…. Het is een oefenwedstrijd!

Bij de kinderclinic geniet ik van de spelertjes maar ook van de glunderende mama’s en papa’s die vol trots naar hun kinderen kijken. Heerlijk.

Dan verruil ik Sparta voor het openlucht zwembad om vervolgens rond 14.30 weer terug te keren. Inmiddels is de temperatuur bijna onaangenaam, zeker om een korfbalwedstrijd in te spelen. Toch spelen 1 en 2 in deze hitte hun oefenpot tegen mid-Fryslân, tot voor kort een gevreesde hoofdklasser. Het tweede laat zien dat Sparta in de breedte een betere selectie heeft dan de Friezen. Hoewel een riante 8-1 voorsprong bijna werd verspeeld is de eindstand uiteindelijk iets van 12-9. Ze spelen een heel behoorlijke wedstrijd en zijn tijdig weer bij de les.

En dan is het de beurt aan het vlaggenschip. Alle 10 spelers worden keurig voorgesteld. 10? Je speelt toch maar met 8! Jawel, maar blijkbaar zijn dit de 10 waarmee Henco in eerste instantie de competitie wil beginnen. Voor de thuisblijvers :

Dames : Anique, Rowi, Dewi, Lisa en Déanne

Heren : Pim, Kaj, Jeroen, Henri en Jos

10 Puzzelstukjes voor 8 basisplaatsen, met Kaj als nieuwste stukje. Afgelopen week nog aangetrokken.

Nou moet ik eerlijk zeggen. Ik ben meer van de lego. Als je daar de instructieplaatjes goed volgt ontstaat er precies wat op het plaatje staat. En dan in 3D. Bij puzzelen hoort dat ook zo te zijn maar daar zit echt veel meer zoekwerk in, meer passen en meten, en dan…..dan kan er iets moois ontstaan als de stukjes inderdaad samen het mooie plaatje op de doos vormen. En als er maar niet wat ontbreken.

Het is te hopen dat Henco wel een goede puzzelaar is, of daar in ieder geval lol in heeft. Want er zijn wel genoeg stukjes bleek zaterdag. Maar of het allemaal past in het plaatje wat Henco in zijn hoofd heeft lijkt nog een beetje de vraag. Natuurlijk waren de helden en heldinnen in het blauw-wit vermoeid van een paar uur schreeuwende kinderen om zich heen. Natuurlijk is dat niet de optimale voorbereiding voor een niet te onder schatten tegenstander. Maar de stukjes leken met name in de tweede helft ook nog niet helemaal te passen. Maar dat komt vast nog wel. Vermoeid, te warm, net weer begonnen. Het zijn allemaal excuses. De puzzel kan echt nog niet af zijn. Resultaat : 11-19 verlies.

Gelukkig is het maar een oefenwedstrijd, gelukkig is het veld slechts de voorbereiding op de zaal, en gelukkig zijn de stukjes die Henco kan gebruiken allemaal prachtig. Dat zal dus uiteindelijk ook een mooi plaatje opleveren. Ik kan al uitzien naar volgende week. De start van de competitie tegen NIC uit Groningen. Dan is er vast al iets meer van de puzzel gelegd. En als de puzzel nog niet klaar is? Er komen nog veel meer kansen. Ik hoop op een mooi seizoen.