Een hete middag

Was het vorige week een vochtig potje, vandaag (24-08) was het een hele hete middag op het veld van Sparta.

Mijn wandelschoenen zijn nog niet eens opgedroogd van de regen van vorige week, dus ik ben maar met de auto naar Sparta gegaan. Daar arriveerde ik zo rond half drie. Toen waren er twee voorwedstrijden bezig die vooraf gingen aan de hoofdmaaltijd : Sparta 1 tgen DOS Nijeveen 1.

Op veld 2 speelde het tweede van Sparta tegen het tweede van DOS. DOS Kampen wel te verstaan. Een wedstrijd die zeer gelijk op ging. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Sparta stond het grootste deel van de tweede helft (de eerste heb ik niet gezien) aan de goede kant van de score. Steeds 1 of 2 voor maar DOS kwam steeds weer gelijk. Uiteindelijk is het geeindigd in een gelijk spel of een hele kleine winst voor Sparta. Ik heb het slot even gemist omdat de hond weer toe was aan een bodydip in de sloot naast de velden.

Op het hoofdveld speelde DOS Kampen 1 tegen DOS Nijeveen 2. Overgangsklasse tegen reserveleage zal ik maar zeggen. Kampen deed het niet onverdienstelijk maar Nijeveen 2 was duidelijk iets beter en sneller. Maar Nijeveen was ook wat onhandiger of harder in de verdediging waardoor de Kampenaren via verschillende strafworpen toch in de buurt bleven qua stand. Dat wil zeggen, dat denk ik, want ik heb geen scorebord gezien. Gezien het spelbeeld denk ik dat Nijeveen toch redelijk ruim gewonnen heeft. Maar het was zeker geen inmaak partij.

En toen de hoofdmaaltijd. De kersverse hoofdklasser Sparta tegen de gelouterde leaugeclub DOS Nijeveen. Als ik soms dacht dat er misschien wel iets een verrassing in zou zitten kwam ik bedrogen uit. DOS liet in de eerste minuten al zien dat ze over vrijwel de hele linie beter waren en liepen in het eerste kwart al uit naar een ruime voorsprong. Voor Sparta bleef hard werken het devies om af en toe te scoren maa het was geloof ik 10 tegen 3 voor DOS na een half uur spelen. Sparta had zeker een aantal mooie aanvallen maar de afwerking liet te wensen over. Er zijn zelfs 2 stippen gemist en zo stond er uiteindelijk een eindstand van 20-10 op het scorebord.

Dos zal zich beseffen dat sparta (voorlopig) nog geen concurrent is, maar wie weet biedt deze geslaagde zaterdag in de toekomst wel aanleiding voor nog meer samenwerking tussen twee van de grootste clubs in de regio. Ik hoop van wel!

Volgende week komt Mid-Fryslan op bezoek. Hopelijk is het weer dan wat minder extreem.

Dirk jan