Een leuk en vochtig potje

Ze zijn weer begonnen. Onze helden en heldinnen in het blauw en wit. Zaterdag was de eerste oefenwedstrijd.

Ondanks de regendreiging nam ik de hond mee voor een wandeling naar het Spartaveld. In de rust van het tweede arriveerde ik daar. Toen had ik al twee maal geschuild voor al te veel vocht dat uit de lucht kwam zetten. Niet geheel droog maar ook zeker niet drijfnat nestelde ik me aan de zijlijn en zag het tweede lekker meeballen met Oost-Arnhem 2. Steeds weer pikte de ploeg goed aan en lang bleef het verschil op maximaal 2 punten. Pas aan het eind van de wedstrijd groeide het gaatje toch nog naar een wat groter verschil.

Daarna was de beurt aan het eerste, of wat het eerste moet worden. Verschillende plaatsen staan al vast maar voor 1 herenplek en 2 damesplekken zal er geselecteerd moeten worden. Ik ga me over de kwaliteiten van individuele spelers niet uitlaten. Dat is aan de coach. Ik gun iedereen de plek waar hij of zij het gelukkigst is. Maar doordat er toch wat druk op staat speelde Sparta een betere veldwedstrijd dan in de tweede fase van de veldcompetitie van vorig seizoen.

Mede hoofdklasser (in de zaal tenminste) Oost- Arnhem was de tegenstander en de wedstrijd stemt me hoopvol. Onze jongens en meiden deden in deze wedstrijd niet onder voor de tegenstander die in ieder geval 1 jaar hoofdklasse ervaring heeft. Natuurlijk, het was de eerste oefenwedstrijd en 1 zwaluw maakt nog geen zomer, maar de 13-13 ruststand laat wel zien dat het een leuke eerste helft was en dat Sparta gelijkwaardig was aan OA.

De regen zorgde voor een iets mindere tweede helft maar e 20-20 (21-21?) eindstand laat toch zien dat beide ploegen er zin in hadden. Helaas werd de regen steeds heftiger en na de wedstrijd was ik al behoorlijk nat. Na de wandeling naar huis door de af en toe stromende regen kwam in seiknat/zijknat thuis maar ik had toch een leuke middag gehad. Het was een leuk en vochtig potje.