Selectietrainingen Districtteams onder 17 en onder 19 gaande

Deze maand worden in ons District (Oost) op sportcentrum Papendal de selecties gehouden voor de districtsteams onder 17 en onder 19.

Op vier achtereenvolgende maandagen wordt getraind en worden wedstrijdjes gespeeld door per leeftijdscategorie steeds 12 dames en 12 heren van wie er een aantal de volgende week terug mogen komen en een aantal niet. Vervolgens wordt weer aangevuld tot 12 voor de volgende training. Na de laatste training worden per team uiteindelijk 8 dames en 8 heren geselecteerd voor het districtsteam dat de rest van het jaar zal toewerken naar de korfbal challenge in december.

Het samen trainen en spelen met andere talenten van verenigingen uit de rest van het district, toch ook wat spanning, sporten op Papendal, het maakt deze selectietrainingen tot een leuke en leerzame ervaring. Namens Sparta hebben Esmee, Meike en Max (onder 17) en Deanne en Jesper (onder 19) aan de eerste trainingen meegedaan. Deze week hebben Meike, Deanne en Jesper te horen gekregen dat ze komende maandag ook voor de derde training zijn uitgenodigd. Nog een keer een training op Papendal dus en toch ook een stapje dichterbij een mogelijke selectie. Spannend dus, en hoe dan ook een mooie ervaring.