2e SPORT-training (ZClinX)

Op maandag 9 januari vindt de tweede training voor de A- en B-talenten van Sparta en Oranje Zwart (SPORT-training) van het seizoen 2016-2017 plaats.

Deze training wordt verzorgd door de broers Pascal en Marco Zegwaard. Pascal is momenteel hoofdtrainer van AVO Assen en Marco is speler van DOS’46 en Jong Oranje.

Thema van deze training:
Korfbal van Nu en de Korfbalacties.

De hoofddoelstelling van SPORT is de talenten door middel van uitdagende trainingen extra plezier, uitdaging en zelfreflectie meegeven. Maar de trainingen zijn tevens bedoeld voor alle (jeugd)trainers van beide verenigingen. De trainingen omvatten ook een voor- en een nabespreking, waar de (jeugd)trainers actief bij worden betrokken. De aanwezigen bij de eerste SPORT-training van Riko Kruit kunnen beamen dat deze training erg leuk en leerzaam was. Reactie van één van de aanwezige jeugdtrainers: "Jammer dat er niet meer jeugdtrainers zijn!". Reactie van een andere trainer: "Zo wil ik graag kinderen laten korfballen!".

(Jeugd)trainers, leden van de technische commissies en overige belangstellenden van Sparta en Oranje Zwart zijn daarom van harte welkom!

De trainingen vinden plaats in Sportzaal 2 en 3 van Greydanus, Campus 5, Zwolle van 19.00 – 21.00 uur.
De volgende zaaltrainingen zijn op maandag 23 januari en maandag 13 februari. In de maand mei volgen nog twee veldtrainingen, waarna we op 3 juni afsluiten met een toernooi.

Pascal Zegwaard is als speler bij VDW en VDW-OLS actief geweest. In zijn actieve korfbalperiode heeft hij twee maal de juniorenfinale in Ahoy gespeeld. Daarna heeft hij vele jaren in de hoofdmacht van de Asser vereniging gekorfbald. Hij was na de samenvoeging van de juniorafdelingen van de beide Asser korfbalvereniging in het seizoen 2011-2012 de eerste AVO-trainer. Er volgde een kampioenschap, promotie en de prestaties van AVO A1 werden bekroond met de eretitel “Asser Sportploeg van het Jaar 2012”. Inmiddels drie kampioenschappen verder, met een tussenstop als hoofdtrainer van ROG uit Groningen, is Pascal nu bezig aan zijn 3e seizoen als hoofdtrainer van AVO Assen.

Marco Zegwaard speelde bij VDW-OLS en AVO voordat hij overstapte naar DOS’46. Hij stond net als zijn broer in de juniorenfinale in Ahoy, werd Nederlands kampioen 1 tegen 1, wereldkampioen <19 en won WK-zilver met Jong Oranje. Marco was speler van DOS’46 1 en Jong Oranje toen hij een jaar geleden een ernstige knieblessure kreeg. Op dit ogenblik is hij nog druk aan het revalideren. Naast het spelen verzorgt Marco regelmatig trainingen bij DOS’46 en AVO Assen en assisteerde hij Leon Simons bij Nederland <19.

Tevens geven Pascal en Marco regelmatig clinics (ZClinX.nl) bij andere verenigingen.

Met SPORT- ieve groet,
Remco Jacobs en Bart Aafjes.

Om SPORT tot een succes te maken is, naast draagvlak en enthousiasme, ook financiële steun nodig. Uw bijdrage is zeer welkom! De opbrengst wordt volledig besteed aan SPORT en dus aan de korfbaltalenten. U kunt uw bijdrage storten op rekeningnummer IBAN: NL35SNSB0935453075 ten name van kv Oranje Zwart onder vermelding van SPORT-bijdrage.

 

Like ons op Facebook

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.