SPORT-beachtraining met Andre Kuipers

Op maandag 29 mei vindt de laatste training voor de A- en B-talenten van Sparta en Oranje Zwart van het seizoen 2016-2017 plaats. Deze training wordt verzorgd door Andre Kuipers.

Dit wordt de tweede training op het beachveld bij Oranje Zwart. De eerste training werd afgelopen maandag 15 mei verzorgd door Henco Pullen. Deze training stond in het teken van het wennen aan korfbal in het zand, de spelregels en natuurlijk veel spelplezier! Andre zal hier dieper op in gaan: wat is de beste tactiek in het zand? Hoe ga je om met de spelregels? Etc. Henk Schoemaker (Oranje Zwart 1) en Déanne de Lange (Sparta 1) trainen mee en zullen tevens André assisteren.

Andre begon zijn loopbaan als speler bij CSL uit Britsum, waarna hij furore maakte bij DOS’46 uit Nijeveen en KZ uit Koog aan de Zaan. Met deze teams werd hij in totaal 6 keer landskampioen (2x veld en 4x zaal), won hij viermaal de Europa Cup en werd Andre de beste speler van het jaar 2006. Andre kwam vijftigmaal uit voor het Nederlands team, waarmee hij tweemaal goud op de WK, EK en de WorldGames won.
Na zijn actieve spelersloopbaan debuteerde Andre afgelopen seizoen als trainer van DSC Eindhoven in de korfballeage. Andre Kuipers is oprichter en eigenaar van het bedrijf Korfbalstars. Het bedrijf richt zich onder andere op het ontwikkelen van de korfbalsport en het ondersteunen van verenigingen.

(Jeugd)trainers, leden van de technische commissies en overige belangstellenden van Sparta en Oranje Zwart zijn weer van harte welkom! De training vindt plaats op het beachveld bij Oranje Zwart van 19.00 – 21.00 uur.

Op 3 juni sluiten we af met een beachtoernooi, hierover later meer.

Met SPORT- ieve groet,
Remco Jacobs en Bart Aafjes.

Om SPORT tot een succes te maken is, naast draagvlak en enthousiasme, ook financiële steun nodig. Uw bijdrage is zeer welkom! De opbrengst wordt volledig besteed aan SPORT en dus aan de korfbaltalenten. U kunt uw bijdrage storten op rekeningnummer IBAN: NL35SNSB0935453075 ten name van kv Oranje Zwart onder vermelding van SPORT-bijdrage.

 

Like ons op Facebook

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.