Sparta staat voor laatste horde

Sparta heeft nog een puntje nodig en dan is het kampioenschap daar.

Afgelopen zaterdag rekenden onze helden in Voorthuizen knap af met Spirit (19-26) en kan het op vier maart afgemaakt worden (tenminste, als ASVD volgende week niet onverwacht struikelt over hekkensluiter Rheko). Voor het tweede viel in Harderwijk definitief het doek. Unitas was met 29-21 te sterk.

Vorige week schreef ik een stukje over een blauwdruk van de wedstrijden van het tweede. Afgelopen zaterdag hadden we er weer een tegen Unitas. We begonnen in een verrassende opstelling. Stef mocht het in het andere vak proberen en blonk meteen uit met tal van onderscheppingen. Kirsten, Thomas en Karin maakten wat goaltjes en zo hadden we een kleine voorsprong te pakken. De thuisploeg kreeg het vizier op scherp en voerde de druk verdedigend nog maar eens op.

En daar gingen we weer. We moesten te veel treffers in korte tijd toestaan en konden er ondanks de steun van het meegereisde publiek aanvallend te weinig tegenover stellen. Al maakten Thomas, Jos en Stef nog een paar prachtige doelpunten. Unitas won verdiend en dat betekent dat het tweede volgende jaar naar de overgangsklasse afzakt. Het was een mooi avontuur, we zijn er vast allemaal niet slechter van geworden, van die hoofdklasse, maar hopelijk kunnen we op het veld wat vaker winnen. Dat is ook wel lekker.

Vraag dat maar aan het eerste. Die blijven de zeges aaneen rijgen. Spirit was op papier een lastige klus. De ploeg van korfbalicoon Herman van Gunst speelt attractief korfbal, maar gelukkig past dat juist heel goed in het straatje van ons spel. In een attractieve wedstrijd golfde het spel op en neer. In de eerste helft hadden we echt het beste van het spel en al snel was er een gaatje van vier door treffers van Pim, Rowie, Dion en Déanne. Ook Dennis speelde een sterke en energieke partij. De focus zat er heel goed op. Dat is knap, want strijden om de titel brengt ook druk met zich mee. Je moet blijven winnen en dat kan best een beetje verlammend werken. Vandaag was er geen spoortje van verlamming te zien.

In de eerste helft lag Spirit een paar keer op de pijnbank, klaar voor de genadeklap. Sparta speelde een mooie partij en als je een kritiekpuntje zou moeten bedenken is dat we die laatste punch in de eerste helft nog niet uitdeelde. Spirit knokte zich met veel strijd terug tot één verschil bij rust, 13-14. Na de pauze stelde Sparta meteen orde op zaken en was er al snel een gat van drie goals. Tot de laatste zeven minuten bleef Spirit aan het elastiek. In de slotfase lieten de acht Spartanen zien dat ze straks verdiend kampioen gaan worden. Met snelle onderscheppingen en goals uit allerlei spelsituaties door verschillende spelers was er in een paar minuten tijd ineens een kloof ontstaan.

ASVD stond lang dik achter tegen Dindoa, maar kantelde een achterstand van 10-15 na rust. Deze week is er dus nog geen feest. Op 4 maart komt Dindoa naar de Windesheimhal. Laten we het eerste dan massaal naar de titel schreeuwen! Dat verdienen ze.

Maarten Schelling

 

Ook lid worden?
Klik op de button!

 

Euroclub score

Euroclub

Euroclub
€ 4,80 (96 punten)

Zoeken op de site

 • Stand
 • Programma
KNKV 1e klasse B  -  Veld    2017-2018
    P   +/- 
1. SPARTA 4 7 28
2. De Waterpoort 4 6 7
3. Drachten 4 5 21
4. Oerterp 4 4 -9
KNKV 1e klasse B  -  Veld

za 30-09 Sparta - Hoogkerk
za 07-10 Sparta - EKVA
za 14-10 Udiros - Sparta

Shoppen via...

Sponsorkliks
Online shoppen?... zo steun je onze club!

Laatste updates

 • Jeugd (6 t/m 15 jaar) +

  Korfbal is leuk, wil jij dat ook eens meemaken? Kom dan eens meetrainen. Je kunt Read More
 • Komkorfballen +

  Kom korfballen! Lijkt korfbal jou wel leuk? Zou je wel mee willen trainen bij onze Read More
 • SpartaKids +

  Ben jij al 4 of 5 jaar? Dan mag je al mee doen met de Read More
 • 1

Sparta 'Gear' webshop

Sparta Gear - webshop