Sparta weer twee punten dichter bij promotie

BARNEVELD – Sparta heeft de draad na de zeperd tegen TOP weer opgepakt...

In de Veluwehal werd in een iets minder stroperig duel dan de vorige ontmoeting Revival met 22-15 gekraakt. Het tweede zette zichzelf voor schut in Amsterdam, waar Rohda ons met 22-14 platwalste.

Misschien is ons eerste een beetje om de verkeerde redenen toe aan de overgangsklasse. Sommige ploegen missen in de eerste klasse de aanvallende uitdaging en zijn toe aan een stapje hoger. Andere teams kunnen de tegenstander verdedigend zo lam leggen dat ze snakken naar aanvallers van een andere categorie. Ik geloof niet dat dit voor ons eerste geldt. Voor ons zou de overgangsklasse vooral fijn zijn, omdat je dan de opstellingen vooraf moet inleveren. De scheidsrechter controleert dan voor je of elk rugnummer wel in het goede vak staat.

Kennelijk hebben we dat stukje service wel nodig, want nu gebeurde het dat de acht spelers in een geheel nieuwe samenstelling het veld instapte. Niet vanuit een tactisch strijdplan, maar gewoon door een ongelukje. De vakken moesten daardoor wel een beetje aan elkaar wennen en het eerste mocht vooral Déanne dankbaar zijn in de eerste helft.

Déanne had het in de heenwedstrijd heel lastig gehad tegen Revival. Nu nam ze haar ploeg op sleeptouw met een handvol afstandsschoten. Revival speelde wat dynamischer dan de vorige keer en dus kregen we de bal sneller in de aanval. Er waren meerdere fases dat we weg konden lopen van de thuisploeg, maar dat momentum benutten we steeds niet optimaal en de vrije bal liep ook niet.

In de tweede helft bleef Revival nog twintig minuten aan het elastiek. Vier doelpunten achter, dan weer drie, dan weer vijf en dan weer drie. Op een bepaald moment was de tank leeg bij de thuisploeg. Een mooi voorbeeld daarvan was de strijd tussen Pim en zijn tegenstander. Ineens gingen bijna alle duels naar onze vechtmachine in plaats van die van hen. Zo kon Sparta via Jeroen en Rowie er toch nog een ruime zege van maken.

En zo konden we, hop, de auto weer in naar Amsterdam. Er was nog een korte discussie of de wallen onder Jos’ ogen groter waren dan die van de rosse buurt van onze hoofdstad en Karin had nog een duur onderonsje met politie. We hadden Rohda 2 in het Anker nog kunnen verrassen, maar hier was het na zes minuten wel duidelijk. Zowel verdedigend als aanvallend waren we compleet machteloos. Alle tactische plannen en afspraken werden vanaf het eerste fluitsignaal niet uitgevoerd. Gebrek aan energie? Gebrek aan scherpte? Gebrek aan teamgeest? Gewoon niet goed genoeg? Zeg het maar!

In de rust was het 13-3 en Henk-Jan, die toch ook genoeg heeft gezien, wist het ook niet meer. We moesten het maar met elkaar uitzoeken. Dat hebben we in de tweede helft geprobeerd. Rohda maakte er nog negen en wij maakten er toch nog elf. In de kleedkamer zagen sommigen al weer de aanknopingspunten voor de volgende wedstrijd. Heel fijn, want ik zag ze op een gegeven moment niet meer.

Nog vier wedstrijden te gaan. Ik betrapte me er voor het eerst op dat ik wel uitkijk naar een vrij weekend. Dat is uniek, maar het kan natuurlijk ook van alles te maken hebben met de afgelopen twee zaterdagen. Gelukkig mogen we volgende week weer thuis spelen. Het eerste speelt tegen Noviomagum en het tweede ontvangt KZ 3. Het is nog niet bekend wanneer de kaarten in de voorverkoop gaan, maar wees er snel bij.

Maarten Schelling

 

Ook lid worden?
Klik op de button!

 

Euroclub score

Euroclub

Euroclub
€ 4,80 (96 punten)

Zoeken op de site

 • Stand
 • Programma
KNKV 1e klasse B  -  Veld    2017-2018
    P   +/- 
1. SPARTA 4 7 28
2. De Waterpoort 4 6 7
3. Drachten 4 5 21
4. Oerterp 4 4 -9
KNKV 1e klasse B  -  Veld

za 30-09 Sparta - Hoogkerk
za 07-10 Sparta - EKVA
za 14-10 Udiros - Sparta

Shoppen via...

Sponsorkliks
Online shoppen?... zo steun je onze club!

Laatste updates

 • Jeugd (6 t/m 15 jaar) +

  Korfbal is leuk, wil jij dat ook eens meemaken? Kom dan eens meetrainen. Je kunt Read More
 • Komkorfballen +

  Kom korfballen! Lijkt korfbal jou wel leuk? Zou je wel mee willen trainen bij onze Read More
 • SpartaKids +

  Ben jij al 4 of 5 jaar? Dan mag je al mee doen met de Read More
 • 1

Sparta 'Gear' webshop

Sparta Gear - webshop